Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
 
Vas mika študij ali praksa v tujini? Več izveš iz:
 
Predstavitve 2018:
Predstavitev Erasmus mobilnosti za študij 2018
 
 
 
Največ informacij lahko dobite od študentov, ki so tam že bili:
 
 
 
 Vtisi slovenskih Erasmus študentov so zbrani tule:

KAJ MORAM NAREDITI PREDEN SE ODPRAVIM V TUJINO?

Uspešno opravljene obveznosti v tujini, ki so bile predhodno dogovorjene v študijskem sporazumu (Learning agreement), so po vrnitvi iz tujine priznane na matični fakulteti.
Da se po vrnitvi iz tujine opravljene obveznosti na FKBV priznajo, je potrebno pred odhodom:
  • z vsebino posameznih predmetov (primer izbora predmetov v tujini),
  • ali s predmeti in njihovo vsebino (primer opravljanja semestra, študijskega leta v tujini)
seznaniti nosilce predmetov na FKBV (tistih predmetov, ki jih želite zamenjati), predstojnika programa po katerem na FKBV študirate in Študijsko komisijo. Na Študijsko komisijo je potrebno priglasiti prošnjo z izpolnjenim obrazcem Soglasje nosilca predmeta o izboru nadomestnega predmeta.
 
V primeru večjega števila prijav na posamezno institucijo, kot je na voljo mest, določa FKBV dodatne kriterije za izbor kandidatov: 1. prijava na študij v tujini, cikel in letnik študija (višji imajo prednost) ter študijski uspeh.

ERASMUS+ (ŠTUDIJ)

Na spletni strani UM je objavljen RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI ŠTUDENTOV Z NAMENOM ŠTUDIJA V TUJINI v programskih državah ERASMUS+ (KA 103) za študijsko leto 2018/2019.

ROK ZA PRIJAVO NA MATIČNI FAKULTETI: 15. marec 2018

ROK ZA ODDAJO ELEKTRONSKE PRIJAVE NA SPLETNI STRANI UM: 30. marec 2018

Seznam razpoložljivih mest in študijskih programov na partnerslih institucijah najdete tukaj.

Študent bo uvrščen na seznam in zanj bodo rezervirana finančna sredstva za študij v tujini po tem, ko odda elektronsko prijavo na spletni strani UM. Kontaktna oseba na UM: Lidija SOSIČ (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)


Na spletni strani UM je objavljen Razpis za sofinanciranje mobilnosti študentov z namenom študija na institucijah v partnerskih državah ERASMUS+ (KA 107) - mednarodna kreditna mobilnost v študijskem letu 2017/2018 (partnerske države: Bosna in Hercegovina, Srbija, Rusija, Kitajska, Egipt in Belorusija). Na razpis je možno prijaviti mobilnosti, ki bodo izvedene od 1.7.2017 do 31.7.2019. Kontaktna oseba na UM: Ana MILOVAN (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)


ERASMUS+ (PRAKSA)
Na spletni strani UM je za študijsko leto 2017/2018 objavljen Razpis za strokovno praktično usposabljanje v tujini. Na razpis je možno prijaviti mobilnosti, ki bodo zaključene najkasneje do 31.5.2019. Dodatne informacije in obveščanje: Suzana RIZANI ROPOŠA (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

NORVEŠKI FINANČNI MEHANIZEM (ŠTUDIJ IN PRAKSA)

Študij (povezava na razpis) ali prakso (povezava na razpis) je mogoče opraviti tudi na Norveškem, v Islandiji ali Liechtensteinu preko Norveškega finančnega mehanizma.

JAVNI SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ KADROV IN ŠTIPENDIJE - Aktualni razpisi


OBVESTILA1.10.2017:

Na spletni strain https://www.um.si/mednarodno-sodelovanje/erasmusplus/Strani/SMS2017-18-2.aspx. je objavljen II. RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI ŠTUDENTOV Z NAMENOM ŠTUDIJA V TUJINI ERASMUS+ V PROGRAMSKIH DRŽAVAH v letnem semestru študijskega leta 2017/2018.

ROK ZA PRIJAVO NI DOLOČEN, prijave bomo sprejemali do zapolnitve mest in porabe sredstev.
Na ta razpis se lahko študenti prijavijo le na tista mesta v okviru Erasmus+ medinstitucionalnih sporazumov, ki niso bila zasedena na podlagi Razpisa, objavljenega februarja 2017.

Trenutna prosta mesta na partnerskih institucijah v tujini so objavljena skupaj z razpisom.

21. 10. 2016: ISARA Lyon - Summer School in 20017

More details:

Agroecology International Summer School_1

Agroecology International Summer School_2

Agroecology International Summer School_Details


21. 10. 2016: Agrocampus Ouest offers "Spring Semester: Agriculture and Emerging Challenges"

The entire semester is taught in English, ensuring  to train and inspire future scientific leaders to meet the agricultural challenges of the 21st century.


21. 10. 2016: Application for exchange at ISA Lille is still open for the spring semester (January to May 2017).

They offer courses in the fields of Agriculture, Food Science, Environmental science, Economics, Marketing and Management, in both English and French, and all our programs are open to Exchange Students.

Courses in French:

-          Engineering program in Agriculture, Food Science, Environmental Science and/or Agribusiness

-          MSc in Environmental Sciences

Courses in English:

-          MSc in Food Science (“Food Tech”) (see Semester 2)

-          MSc in Pollution Control (“SMaP”) (see Semester 2)

-          Spring semester classes in Livestock Systems

o   livestock welfare

o  livestock health management

o   livestock housing

o   aquaculture and fisheries

o   project supervised by an ISA professor

All these programs are fully accessible to exchange students.

Application procedure and application materials

Deadline of application for Spring semester is October 31st, 2016

More details about our programs and courses, and about ISA and Lille in general, please visit our website: www.isa-lille.com.


10. 5. 2016: v sredo, 11.5.2016, bo potekal virtualni sejem ameriških šol, namenjen izključno mednarodnim študentom. Sejem bo dostopen med 10. in 22. uro. Kadarkoli med tem časom bo možno obiskati »stojnice« in se pogovoriti s predstavniki šol ali mednarodnimi študenti na teh šolah. Tekom dneva bodo potekale tudi predstavitve šol ter splošne predstavitve glede sprejema dodiplomskih ali podiplomskih študentov, financiranja študija, izbire šole, postopka pridobitve vize in drugo.

Udeležba je brezplačna, potrebna pa je registracija preko spleta.

Seznam vseh predstavitev, povezava do registracije in dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.collegeweeklive.com.


15. 3. 2013: RIS Rakičan, nam v okviru Erasmus+ projekta "Think Globally, Do Business Locally" (partner tudi FKBV), ponuja popolnoma brezplačno izmenjavo za študente FKBV na Slovaškem, v mestu Raztocno. Dogodek z naslovom "Development of Rural Areas Throught Enterprise" bo potekal od 29. 4. do 7. 5. 2016, prostih je 7 mest. Rok za prijavo je 15. 4. 2016 (prijavnico posredujte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), navodila za aktivno udeležbo na dogodku najdete na Instructions for participants.


28. 1. 2016: Ponudba za plačano prakso (2 semestra, 1 semester, ali tudi manj) v vrtnariji na Danskem. Možnost bivanja v opremljeni sobi v hiši zraven vrtnarije. Informacije o vrtnariji najdete na www.eurostar.dk in www.gloriamundi.dk. Gre za proizvodnjo svežih začimb v lončkih in mini cvetlic v lončkih. Pogovorni jezik je angleščina. Več informacij Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


27. 1. 2016: White in Ireland; Work experience, Housing, Internship, Training, Erasmus

White Experience Ireland

Agriculture Experience Ireland

Horticultural Experience Ireland


18. 12. 2015: ISARA-Lyon is organizing the next session of its Summer School in Agroecology from June 9th to July 13th 2016 in Lyon, France. Program includes:

Scientific classes on Agroecology and Sustainable Agriculture (6 ECTS)

French language and culture (3 ECTS)

Weekly visits and outings (from a cheese farm in the French mountains to the European nuclear center in Switzerland)

- Accommodationin a student residence hall near our campus and near the center of the city.

The first month of public transportation.

Information:

Flyer

Presentation

Syllabus


IAESTE (PRAKSA)

http://iaeste.si/


 

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand